Buurtwerking d'Oude Kapelle

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/wieltjesgracht.be/httpdocs/includes/file.phar.inc).

Buurtwerking d'Oude Kapelle

Dankzij de steun van Interreg Empowercare en Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling Leader Westhoek is Wieltjesgracht VZW in mei 2022 gestart met een buurtwerking. In de maatschappij is er steeds meer aandacht voor buurtgerichte zorg en daar zetten we als VZW graag onze schouders onder.

Onze buurtwerking bestaat uit reeds bestaande initiatieven die nu onder 1 koepel vallen en daar bovenop onze nieuwe buurtwerking en bijhorend buurthuis d’Oude Kapelle. Onze buurtgerichte initiatieven zijn dus:

  • Assistentiewoningen
  • Dienst warme maaltijden
  • CDV Het Torrehof
  • Het buurthuis d’Oude Kapelle

Om dit geheel in goede banen te leiden, heeft Wieltjesgracht VZW sinds kort ook een buurtzorgcoördinator, mevr. Maddy Decroix.

Door het inzetten op buurtgerichte zorg beogen we meer tegemoet te kunnen komen aan de wens om langer thuis te kunnen blijven wonen alsook om het buurtgevoel te vergroten door het aanbieden van (al dan niet gemeenschappelijke) activiteiten. Het buurthuis zal hierin een grote rol spelen en wordt als het ware een “huis van de buurtbewoners”. De buurtbewoners en hun wensen staan centraal bij het uitstippelen van ons programma.

Er worden ontspannende activiteiten aangeboden alsook informatie verstrekt, zie hieronder ons programmaboekje.

 Kalender maart april 2023
 
 Kalender mei juni 2023
 

 

 

 

Ben je professional en wil je graag samenwerken met ons? Klik hier voor meer info.

 

Meer info via onze buurtzorgcoördinator

Mevr. Maddy Decroix

057/69.05.86

maddy.decroix@wieltjesgracht.be