Dagverzorgingscentrum 'Het Torrehof'

Dagverzorgingscentrum 'Het Torrehof'

Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en dit met de ondersteuning van een dagverzorgingscentrum. 

 

Het dagverzorgingscentrum ‘Het Torrehof’ is een aanvullende thuisondersteunende dienst van het woonzorgcentrum ‘Huize Wieltjesgracht’, dat van start ging in september 2004. Het dagverzorgingscentrum biedt een zinvolle dagbesteding voor ouderen die nog zelfstandig 

of met de hulp van familie thuis wonen maar overdag wat gezelschap of toezicht zoeken. Op deze manier kunnen we de oudere helpen om langer in hun vertrouwde 

thuisomgeving te blijven wonen. Zo wordt er ook ondersteuning geboden aan de mantelzorger en beleeft de oudere een aangename, goedgevulde dag met de nodige ondersteuning en sociale contacten.

 

Het dagverzorgingscentrum ‘Het Torrehof’ is toegankelijk voor valide, semi-valide, zorgbehoevende, dementerende of sociaal geïsoleerde personen, die nog zelfstandig of met familie thuis wonen en nood hebben aan toezicht, verzorging of sociaal contact.

In de dagprijs zijn het middagmaal, de hygiënische en/of medische zorgen en de dagelijkse activiteiten inbegrepen. De meeste mutualiteiten voorzien een tegemoetkoming voor personen die in een dagverzorgingscentrum verblijven, je kan meer info verkrijgen hieromtrent bij de coördinator van het dagverzorgingscentrum.

Volgende zaken zijn niet inbegrepen in de dagprijs:

  • Het vervoer heen en terug naar het dagcentrum, Er is ook een mogelijkheid tot vervoer voor de heen- en terugreis van en naar het dagverzorgingscentrum.  Dit vervoer gebeurt in samenwerking met het Seniorenteam (OCMW Ieper).
  • Incontinentiemateriaal
  • Medicatie- en dokterskosten
  • Kapster
  • Pedicure
  • Avondmaal, er bestaat een mogelijkheid om een avondmaal mee te nemen naar huis.

Klik op de foto's om te vergroten

 

 

Meer info & contact:

Mevr Angelique Crombrugge                                                                                                                    

Coördinator DVC                                                                                  

057/22.69.47                                                                                                     

angelique.crombrugge@wieltjesgracht.be

Bereikbaar van maandag tem vrijdag tussen 8u en 16u