Wieltjesgracht zet zijn deuren op voor de buurt

Sinds enige tijd is er steeds meer aandacht voor buurtgerichte zorg, een tendens waar ook Wieltjesgracht VZW graag aan meewerkt en zijn schouders onder zet.

De voorziening is voornamelijk gekend omwille van het woonzorgcentrum Huize Wieltjesgracht maar werkte reeds vele jaren ook al buurtgericht door het aanbieden van assistentiewoningen, warme maaltijden aan huis en het aanbieden van dagopvang in het centrum voor dagverzorging Het Torrehof.

In mei breidt de Wieltjesgrachtfamilie uit met het buurthuis d’ Oude Kapelle. Deze naam werd niet zomaar gekozen, want het toekomstige buurthuis is gevestigd in de voormalige Onze Lieve Vrouw Gasthuiskapel op de site.

Het buurthuis wordt vanaf mei toegevoegd in het rijtje van buurtgerichte initiatieven van Wieltjesgracht. In het buurthuis zullen er dagelijks warme maaltijden worden aangeboden in het sociaal restaurant in samenwerking met het Huis aan de Vaart (De Lovie). Alsook activiteiten van allerhande aard, bijvoorbeeld kaartersnamiddag, filmavond, bewegingslessen i.s.m. Fit tot in de Pit (het bewegingshuis van Lou en Mien Verstraete), maar zeker ook infonamiddagen. Zo is er op donderdag 2 juni een infonamiddag betreffende gedragsveranderingen bij dementie in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Sophia. Het doel is om van het buurthuis een bruisend middelpunt te maken in de buurt voor alle generaties. Ook nabijgelegen verenigingen zijn welkom om gezamenlijke activiteiten op te zetten alsook om de zaal te gebruiken. Voor de buurtbewoners zelf is er vrijblijvend op de weekdagen steeds een centraal aanspreekpunt aanwezig voor alle zorg- en welzijnsvragen zodat diens netwerk verstevigd kan worden voor maximale ondersteuning in de thuiszorg.

Ben je benieuwd naar de werking van Wieltjesgracht en hun buurtwerking? Kom dan zeker langs op de opendeurdag op de Dag van de Zorg op zondag 15 mei van 10u tot 17u, Lange Torhoutstraat 33 in Ieper. Er is een voorstelling van het gloednieuw buurthuis en zijn werking maar zeker ook van de andere buurtgerichte initiatieven en hun nieuwigheden. Zo komt bijvoorbeeld Jane een nieuw permanentiesysteem uitleggen dat tot een vlottere communicatie en toegang tot zorg in de assistentiewoningen, dit kwam tot stand mede de steun van Interreg Empowercare.

Wens je graag meer info? Bel dan 057/22.69.47 of via info@wieltjesgracht.be Of kom langs zondag 15 mei tussen 10 en 18u.