Tour de Wieltjesgracht

Dit jaar wordt er terug bij ons een Tour De Wieltjesgracht georganiseerd. Dit loopt elk jaar samen met de Tour de France , we starten op 4 juli en eindigen op 22 juli.

Elke dag wordt er 10 minuten gefietst door een 80-tal bewoners. Hun resultaten worden elke dag opgeteld en in een klassement geplaatst. Op 4/7 rond 9u wordt het startschot gegeven door Peter Farazijn, die met alle plezier wil worden geïnterviewd, alsook schepen Dominique Dehaene zal hierbij aanwezig zijn.

De prijsuitreiking wordt gegeven op 22 juli vanaf 14u30 in de cafetaria van het rusthuis en wordt verzorgd door de Ieperse snoezepoezen.

Elke bewoner maakt kans om de Gele, groene of bolletjestrui te winnen. Er worden ook 2 witte truien uitgedeeld voor het meeste aantal deelnames en voor het meeste aantal minuten. Voor de minder valide bewoners wordt er gewerkt met een speciale motomed fiets en wordt er ook een apart klassement voor opgemaakt. Elke deelnemer krijgt sowieso een medaille en ook worden er diploma’s uitgedeeld van bijv. de top 5 van iedere trui, de tofste outfit, de meest goedlachse renner, … .

Het rusthuis wordt ook versierd met houten fietsen en een speciale verzameling van het wielermuseum van Roeselare waaronder speciaal gesigneerde truitjes, borden met het tourverleden, enz. Daarnaast wordt ook elke afdeling aangekleed  met kaders met foto’s van de Tour de France van vroeger , met wielerspreuken, uitspraken van Briek Schotte en bijnamen van wielrenners. In de cafetaria wordt elke rit van de Tour de France aangeduid op kaart. Er wordt ook een beeld van die streek gevormd door middel van foto’s.

Iedereen is van harte welkom in de cafetaria van Huize Wieltjesgracht op 4/7 vanaf 9u voor het startschot en interview van Peter Farazijn , als ook op 22/7 vanaf 14u30 voor de prijsuitreiking.