De griep staat opnieuw voor de deur

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/wieltjesgracht.be/httpdocs/includes/file.phar.inc).

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte.

Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties veel kleiner.Dit vaccin is gratis voor bewoners van woonzorgcentra, instellingen voor langdurig verblijvende chronische psychiatrische patiënten en instellingen voor personen met een beperking. Voor andere 65-plussers is er een gedeeltelijke terugbetaling via het RIZIV wanneer het vaccin voorgeschreven werd met een speciale vermelding.

Meer info kan je terugvinden op www.laatjevaccineren.be